Nyt fra Ringe Kirke

Præstepraktikant

Jeg hedder Lars Östman og skal være praktikant i jeres kirke de følgende to uger og igen fra d. 9. til d. 29. november. Jeg er 41 år gammel, cand.mag. i filosofi og religionshistorie og ph.d. på en filosofisk afhandling om tysk erindringskultur. For nogle dage siden bestod jeg den sidste eksamen på teologi og er nu cand.theol. Inden jeg besluttede, at jeg ville være præst, har jeg udgivet artikler og oversættelser og arbejdet i folkeskolen og på universitetet.

Præstegerningen tiltaler mig meget, fordi jeg her kan få lov til at arbejde med noget af det, jeg holder mest af: Skrive, tale og lytte. Det er svært at besvare, hvad der gør en god præst, så jeg glæder mig til, at jeg under min praktik hos jer får mulighed for at komme spørgsmålet nærmere. Som udgangspunkt tror jeg, at man som det mindste må have en grundlæggende interesse i andre mennesker. Have tid, lyst og hjerte til at forsøge at sætte sig i næstens sted. Det er straks sværere at lære at være menneske. For mig handler kristendom om netop dét.